Kaffe? Ja, takk!

Det er ikke bare bare å finne gode kaffekopper. I vårt hjem har det i lang tid (alltid?) vært slik at vi har noen gode enkeltkopper, men aldri mer enn to kopper av samme type. Dette har, særlig i forbindelse med besøk, vært en aldri så liten kilde til frustrasjon for husfruen. Derfor kjøpte hun nylig, litt på impuls, et sett med kopper som hun likte særdeles godt:

IMG_3573

«Joda,» sa husbonden (undertegnede). «Fine kopper. Men: Altfor store til å bruke som kaffekopper i hverdagen! Disse krusene er pene og trivelige, og gir assosiasjoner til tepper, peis, høst og Kari Bremnes i CD-spilleren. Vel og bra, men ikke noe for ekte mannfolk.» Husfruen holdt på sitt: «Det er akkurat dette vi trenger – og de er så fine!» Husbonden like urokkelig: «Joda, vi beholder disse. Men jeg må være ærlig og si det som det er, at jeg kommer nok til å fortsette å bruke de gamle, frittstående koppene våre.» Så gikk det noen dager, ikke mange, og plutselig befant både husfrue og husbond seg på GlasMagasinet – der man solgte alle varer med 50% rabatt. I jakten på en dugelig hverdagsstekepanne (med et prisnivå et godt stykke under Jamie Oliver) åpenbarte disse koppene seg:

IMG_3565

«Hva med disse Le Creuset-koppene?» sa husfruen, som i sitt stille sinn nok gjerne ville at også husbonden skulle ha kaffekopper å være fornøyd med. «Jepp,» svarte husbonden entusiastisk, «dette er akkurat det jeg tenker på! De er både klassiske og stilige, passe store og ser ut til å være gode å drikke av. Ja, de selges jo også til halv pris!» Og mer var det ikke å diskutere! Derfor har husfrue og husbond nå hvert sitt sett med kaffekopper. Og når vi har besøk, får herrene servert sin kaffe i svarte, og kvinnene i hvite, kopper. Så får vi se om husbondens nye, svarte kopper på sikt kan utkonkurrere den frittstående, uavhengige koppen som de siste fire-fem årene har vært husbondens ubestridte førstevalg når kaffen skal nytes:

IMG_3567

Ja, du fnyser kanskje hånlig. Men denne koppen er ikke husbondens førstevalg på grunn av den lekre, smakfulle dekoren – men fordi den er eksepsjonelt god å drikke kaffe av!

Reklamer

4 kommentarer om “Kaffe? Ja, takk!

 1. Som sønnesønn av kaffegrossist L.S. Larssen vil jeg si meg enig i at valg av kaffekopp er ytterst viktig for nytelsen av god kaffe.

  Å sette kaffekoppen til sine lepper for så å la denne varme drikk strømme gjennom munn og svelg, er blant disse små hverdagslige ting, som lar oss erfare at det forgjengelige transecnderes og løftes til det evige.

  O du salige kaffetår: )

 2. Aha! Der fikk jeg Ivars svar på hva han mener med «den mystiske erfaring av Guds umiddelbare nærhet». Men hvorfor kommer svaret her, skjult på gislus-bloggen, når jeg stilte spørsmålet åpent på Ivars egen blogg? Det må selvsagt henge sammen med Guds skjulthet.

 3. Hehe.. Riktig. Den som søker skal finne svar, der han ikke søker..

  Åpenbaring skjer der Gud selv måtte velge, men for meg skjer det påfallende ofte over en kaffekopp..

  Svaret på Sindres spørsmål for forøvrig et mer fullendt svar, som i denne stund unnfanges på min blogg.

 4. Ærede skribenter!

  La meg kort få uttrykke at gislus føler seg beæret over at hans vesle blogg har kunnet fasilitere en så dyp, visjonær samtale som den dere to, mine unge herrer, har begått gjennom ovenstående dialogiske utøsing av religiøs urkraft og intellektuelt vidd. Salutt, venner, salutt!

  Ærbødig hilsen fra gislus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s