Nesten alene

Det er lørdag kveld, og jeg er nesten alene hjemme. Når jeg skriver nesten, er det fordi at i det tilstøtende rommet ligger Henny og sover. Henny er en både liten og veldig stor jente på to år. Hennys mor, hjemmets frue, har tatt med to måneder gamle Kaja og dratt på vennebesøk.

Mens vi ennå var ettbarnsfamilie, var kveldene lengre. Etter at Henny var fraktet i seng, hadde vi fremdeles flere timer igjen til vår egen leggetid. Med et spedbarn i huset, er disse fredelige kveldene blitt noe mindre fredelige. Kaja skal die og skrike en hel del før hun sovner for natten.

(Et apropos: Spedbarnet dier. Moren ammer. Én hendelse, men to aktive personer – som har fått hvert sitt verb. Men: Etter å ha lest en avisartikkel som omtalte en mor som diet sitt barn, sjekket jeg en god, norsk ordbok på nettet. Der oppdaget jeg at det faktisk er lov å si die om begge deler. Hvorfor det, egentlig? For oss gamliser som har lært at det er forskjell på å die og å amme, er det nokså pussig å snakke om at en mor dier sitt barn.)

Det er bare én ting som er enda mer stille og fredelig enn å være alene om kvelden i et tomt hus: Å være nesten alene hjemme, med en to år gammel jente som ligger og sover, tungt og trygt, i rommet ved siden av.

God lørdagskveld!

Henny (stor) & Kaja (liten)

Henny (stor) & Kaja (liten)

Reklamer

2 kommentarer om “Nesten alene

  1. God lørdagskveld til deg også!

    – hjemmeværende med kone og to sovende barn, hvorav ett snorkende og ett ikke-snorkende

  2. Ja, jeg er jo disse barnas farfar, og husker hvordan det var da deres FAR var en liten, hissig blåskimrende skrikerunge….
    Times they are changing.

    Gamlegamlis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s