Det som er gøy. (Og tiden det tar.)

Egentlig burde jeg gjøre noe annet. Men nå er det så sent at jeg skjønner at det er for sent å gjøre noe annet. For sent å fordype meg i pensumlitteratur og gjøre ferdig oppgaven om Johannesevangeliets syvende kapittel.

Joda, det er interessant. Men på den måten at det tar tid før det blir gøy. Sånn er det jo ofte med sånt som egentlig er gøy: Det tar lang tid før det blir ordentlig gøy. Og på veien dit er det jo så mye annet gøy man kan gjøre – før man til slutt bestemmer seg for å gjøre det man skal gjøre (sånn at det skal bli gøy å gjøre det).

Her er andre ting jeg har drevet med de siste dagene (altså sånt som ikke har umiddelbar tilknytning til Johannesevangeliets syvende kapittel):

* Martin Scorseses siste film – The Departed: Ingen pussige terrorplaner eller presidentattentater, ingen pompøse taler før rettferdigheten skjer fyldest, ingen overtydelige hollywoodmoralske dilemmaer – men: Effektivt, morsomt, brutalt og spennende om irskættede og andre good og bad guys, miljøskildringer i Scorsesisk særklasse, kjappe kommentarer, bra plot, god story, briljant fortalt.

* Broder Sindre og undertegnedes nye nettside: Nye Salmer! Her finnes nyskrevne tekster og melodier fra stadig flere bidragsytere. Ja, uten noen form for omtale eller annonsering har vi allerede fått en god del faste besøkende. Jeg drister meg til å si at dette er en gullgruve for både menigheter, tekstforfattere og musikanter/komponister!

* «Søndag for de forfulgte» den 12. november: Denne spesielle dagen markeres i menigheter over store deler av verden (over hundre land), i solidaritet med kristne som lider under undertrykkelse eller forfølgelse. Norsk Misjon i Øst fokuserer i år spesielt på de mange kristne som flykter fra et Irak der de trues på livet – noe som ser ut til å være uinteressant for VG og Dagbladet, men som Vårt Land og Morgenbladet har skrevet om ved flere anledninger.

* Superbandet TITUS – hør noen av låtene våre på MySpace og Urørt! Vi spiller eget materiale med norske tekster, og hadde planlagt en sjelden konsert i desember – som nå dessverre må flyttes til over nyttår. Mer om det når det nærmer seg – hør på låtene imens!

* Opplading til søndagens storkamp: Tromsø-Vålerenga på Ullevål! Etter forrige helgs knepne TIL-seier over Start, fikk jeg endelig troen på at gutan kan overleve – i år igjen. Det har vært en nervepirrende sesong for TIL-supportere verden over – og selv om merkelige ting ennå skje i siste runde, tror jeg nå på Eliteserielivet etter nyttår.

Men, altså. Dette er bare hvis du har tid. Selv har jeg ikke det. For Johannes banker på min dør. (Kapittel syv, unge mann. Kapittel syv.)

Reklamer

2 kommentarer om “Det som er gøy. (Og tiden det tar.)

  1. Hei Gisle. Ditt ønske er min lov. Nå ligger sangen ute på sida mi.
    Har ikke fått lest hva du har skrevet ennå, men gleder meg til å se departed. Håper den innfrir for det synes jeg ikke Gangs of New York gjorde

  2. Hvis det ikke er for sent, Einar: The Departed er mye bedre enn Gangs of New York! Du kan trygt se den. (Men jeg vil ikke skryte for mye før du har sett den, for da blir du jo uansett skuffet. Lurt, hva?)

    Og flott at du fulgte oppfordringen om å legge ut Jakob-sangen! Det har nok gledet flere enn meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s